Vademecum / wegwijzer microbiologisch onderzoek

U kunt op vier verschillende manieren zoeken naar gegevens over microbiologisch onderzoek en hoe materiaal voor onderzoek in te sturen:

 

Afnametechnieken

Hier vindt u beschrijvingen hoe verschillende patiëntenmaterialen afgenomen dienen te worden.

 

Patiëntenmaterialen

Hierin vindt u een lijst van de verschillende mogelijke patiëntenmaterialen en voor welk soort microbiologisch onderzoek het materiaal ingestuurd kan worden.

 

Verwekker/aandoening

Hierin vindt u een lijst van infectieuze verwekkers en ziektebeelden en informatie over welke diagnostische technieken gebruikt kunnen worden en welk soort patiëntenmateriaal daarvoor dan ingestuurd dient te worden.

 

Verzendmaterialen

Hierin vindt u een lijst van de verschillende receptacula en verzendmedia die beschikbaar zijn voor insturen van materialen voor microbiologisch onderzoek. Hier vindt u ook instructies hoe de verschillende verzendmaterialen te bewaren, en hoe het materiaal te verzenden naar het laboratorium.

  

Bij elk item vindt u onder het kopje specifieke informatie links naar de andere lijsten zodat u voor een verwekker direct kunt doorlinken naar de geschikte patiëntenmaterialen en verzendmaterialen voor onderzoek naar betreffend micro-organisme, of omgekeerd en of een verzendmateriaal of patiëntmateriaal geschikt is voor onderzoek naar het door u verwachte micro-organisme.

 

De Wegwijzer is bedoeld voor routinegebruik. Voor zeer specialistische of gedetailleerde informatie kunt u terecht bij de vakgroep van Izore.

 

Tip: van het vademecum is een versie gemaakt die geschikt is voor gebruik op mobiele telefoons. Gebruik in dit geval de url m.izore.nl in uw browser.