Nieuws

Blisters worden afgeschaft

Publicatiedatum: 9 september 2019

 

Met ingang van 15 september a.s. werkt Izore, bij transport via onze chauffeur (eerste lijn), niet langer met harde blisters als verpakkingsmateriaal van afgenomen patiëntenmateriaal.

Izore wil graag hygiënisch en milieubewust werken. Vanuit dit oogpunt hebben wij onderzoek naar regelgeving rondom de verzending van patiëntenmateriaal gedaan. Dit onderzoek wijst uit dat het niet nodig is een harde blister te gebruiken omdat de transportkist van onze chauffeur als harde verpakking dient. Een dichtgeplakte safetybag volstaat.

De inhoud van onze setjes verandert hierdoor: dit worden safetybags met daarop een sticker met de letter van het setje. Hierin zit alleen absorptiemateriaal en het verzendmedium (dus geen harde blister meer). Het buisje of potje met absorptiemateriaal kan in de safetybag worden gedaan en zo aan onze chauffeur meegegeven worden. Onze instructies op de website worden hierop aangepast. De huidige setjes (met harde blisters) kunnen nog gewoon gebruikt en opgestuurd worden.

Heeft u vragen n.a.v. dit bericht, neemt u dan gerust contact op met een van onze relatiebeheerders.

 

Nieuwe UWI-vragenlijst

Publicatiedatum: 23 augustus 2019

 

Al een aantal jaren biedt Izore de mogelijkheid aan huisartsenpraktijken UWI-vragenlijsten te bestellen of te downloaden via onze website. Deze vragenlijst kan de patiënt invullen, thuis of op uw praktijk, bij het inleveren van een urine.

 

De UWI-vragenlijst van Izore is onlangs ingrijpend gewijzigd. In samenspraak met onze klankbordgroep van doktersassistenten is het aantal vragen verminderd en maken we meer gebruik van afbeeldingen.

 

De nieuwe vragenlijst staat vanaf maandag 26 augustus op onze website en kan vanaf dat moment ook besteld en geleverd worden.

 

NB: de ingevulde vragenlijst hebben we ontwikkeld zodat u antwoorden krijgt op specifieke vragen, de lijst hoeft niet meegestuurd te worden naar Izore.