Logo IzoreNieuwsbrief eerste lijn - januari 2017
donderdag 18 oktober 2018
Editie 17
line
In deze nieuwsbrief
line
Informatie op een presenteerblaadje

Dit is de nieuwsbrief van Izore, speciaal bedoeld voor u als medewerker van een huisartsenpraktijk of verpleeghuis. Relevante onderwerpen en overzichten op het gebied van infectieziekten en -diagnostiek worden vanuit zowel laboratorium- als GGD-visie belicht.

 

Onze nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar in digitale vorm. Krijgt u deze nieuwsbrief nog niet in uw e-mailbox, meldt u zich dan aan via relatiebeheer@izore.nl.

line
 Nieuws

Spiegelinformatie

Deze week krijgt u een e-mail van ons met spiegelinformatie medisch microbiologische diagnostiek over uw eigen praktijk in relatie tot uw HAGRO, tot uw ‘ziekenhuisregio’ en tot ons totale verzorgingsgebied (Friesland plus Noordoostpolder).


lees meer
line
 Nieuws van GGD Fryslân

Cultuursensitieve zorg: test migranten proactief op HIV en SOA

Uit onderzoek blijkt dat de soa-prevalentie bovengemiddeld hoog is onder migranten. Huisartsen spelen een belangrijke rol  bij het testen van migranten. Soa Aids Nederland vraagt daarom juist huisartsen om medewerking om SOA en HIV onder migranten actief op te sporen. Lees meer.

 

line
Barometer meldingsplichtige infectieziekten in Friesland

Bij GGD Fryslân worden de meldingsplichtige ziekten in de provincie gemeld. Om inzicht te geven in de trends in de provincie heeft zij een barometer opgezet. 

 

In aanvulling op deze barometer laten wij u hierbij de laatste stand van zaken weten met betrekking tot Influenza.

line
Gezondheid en vogelgriep in Friesland

Er is vogelgriep geconstateerd bij wilde vogels en twee pluimveebedrijven in Fryslân. Tot nu toe zijn er nog geen mensen ziek geworden van het H5N8-vogelgriepvirus. Het aantal dode vogels dat gevonden en gemeld wordt daalt momenteel. Wetterskip Fryslân blijft de komende periode dode vogels opruimen en houdt de situatie in de gaten. Lees meer.

 

line
 Team relatiebeheer

Wijzigingen in instructies en triagelijsten

Izore blijft vernieuwen, vaak naar aanleiding van op- en aanmerkingen van onze aanvragers. Daarom zijn alle instructies, alsmede de UWI-triagelijst en de SOA-triagelijst gewijzigd.

Controleert u alstublieft of u de juiste versie in uw praktijk gebruikt en vervang ze zo nodig! Vergeet u daarbij niet de triagelijsten die u mogelijk op uw website hebt staan! De versiedatum kunt u rechtsonder op de instructie/ triagelijst vinden.


lees meer
line
Niet gebruikte materialen

In het SOA-set (setje C) zit zowel een urinepotje als een ITM-wit. Wij vragen u het materiaal wat u niet gebruikt uit de set te halen voordat u het aan de patiënt meegeeft of zelf afneemt, en dit apart verpakt mee te geven aan onze chauffeur met hierop een briefje met de tekst: t.a.v. expeditie Izore o.v.v. Voor hergebruik. Alvast bedankt.

line
 Uitgelicht

Gewijzigde SOA-diagnostiek

Met ingang van 1 februari aanstaande gaat Izore over op een aangepaste systematiek ten aanzien van de SOA-diagnostiek. Wij gaan deze zo inrichten dat we handelen conform de NHG-standaard Het SOA-consult (M82). Ons eerstelijns aanvraagformulier wijzigt hierdoor aanzienlijk.


lees meer
line
 Casus

Met de neus in de boter

Half november hebben wij aan alle huisartsen een brief gestuurd waarin wij aangeven dat wij voortaan de bof-PCR zelf gaan uitvoeren. Er kunnen een paar redenen genoemd worden, maar de meest belangrijke is toch wel snelheid van diagnostiek. Wij vonden een kleine week geduld voor een uitslag hinderlijk lang duren.


lees meer
line
Wist u dat...

... er door Izore, GGD Fryslân en huisartsen actie is ondernomen t.a.v. een regionale database in het kader van opsporing en goede, snelle behandeling van Hepatitis B en Hepatitis C?

 

... wij graag uw ervaringen met het besloten deel van onze website horen?

line
Klinische gegevens invullen!

Wij willen u op het hart drukken klinische gegevens in te vullen op het aanvraagformulier en het formulier volledig in te vullen! Zo kunnen wij u niet alleen een uitslag geven, maar een antwoord geven op uw vraag.

line

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, dan kun u deze sturen naar relatiebeheer@izore.nl.

line
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.